Samen met Ryan in actie voor Stichting Opkikker

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden. 

Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden.

Ryan weet daar helaas alles van, en niet alleen hij, maar ook zijn opa, vader en beide zusjes hebben sferocytose. Wat dat voor hen betekent is door Sanquin, de bloedbank, erg mooi in beeld gebracht in een paar korte filmpjes. Klik hier om ze te bekijken!

 

Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin.

Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrassen we gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten we niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag. Ryan en zijn familie hebben vorig jaar zo'n mooie dag mooie beleven en omdat ze er zo van genoten hebben is Ryan nu ambassadeur van deze stichting geworden!

 

We vinden dit als school zo'n mooi initiatief dat we tijdens onze kunsttentoonstelling 30 maart de zelfgemaakte kunst van de kinderen zullen verkopen en de opbrengsten hiervan zijn dan voor stichting Opkikker!

Een paar hele mooie kunstwerken zullen die avond ook geveild worden voor dit goede doel! We hopen dat u allemaal veel van de kunst wilt kopen!