Welkom op de pagina van groep 1/2.

Thematisch werken

Regelmatig bieden we een nieuw prentenboek aan. Aan de hand van dit prentenboek leren en ontdekken de kinderen van alles. Bijvoorbeeld moeilijke woorden, letters en getallen, meten en meetkunde, spelontwikkeling en zelfs Engels. De kinderen maken werkjes gericht op het thema van het prentenboek.

KiVa

Ook leren wij een KiVa (=fijne) klas te zijn. Dit leren wij door samen te bespreken wat eigenlijk fijn is, wat gevoelens zijn en dat iedereen erbij hoort. Dit leren wij door kringgesprekken, tekenopdrachten of door een spelletje.

Beweging

Beweging is heel belangrijk voor kleuters. Daarom spelen wij elke dag buiten met buitenspeelmateriaal (wanneer het weer het toe laat) of doen wij spelletjes in het speellokaal. Hier hebben wij ook op vrijdag gym. Tijdens gym leren we klimmen, balanceren, gooien en vangen, springen, spelletjes en ga zo maar door.

Bouwen

De afgelopen tijd hebben we weer veel gedaan in groep 1-2. We zijn bezig geweest met de letters van het alfabet, met dieren en nu hebben we het over bouwen.

Wat is er veel te bouwen! Plattegronden; bouwtekeningen; metselen in verband; allerlei verschillende torens (pagode, eiffeltoren, verkeerstoren, fabriekstoren, vuurtoren, de Big Ben enzovoort);hijskranen;  Engelse woorden en liedjes… Door alles wat we leren over bouwen, wordt er nog enthousiaster gebouwd in de klas. En wat een knappe bouwwerken ontstaan er dan!

Om goed te kunnen bouwen moet er ook gerekend, gepast en gemeten worden. Spelend wordt er veel geleerd. De komende tijd wordt er voor groep 2 toewerkt naar groep 3 met een apart thema uit Schatkist en wordt er door de hele klas gewerkt over de zomer en reizen