Welkom in groep 1/2

Groep 1/2 krijgt les van juf Carolien (op maandag en vrijdag) en juf Danielle (op dinsdag, woensdag en donderdag). Juf Claudia is iedere morgen in de groep aanwezig.

Thematisch werken

We werken naar aanleiding van thema’s. Bij ieder onderwerp worden prentenboeken aangeboden. Aan de hand van deze prentenboeken leren en ontdekken de kinderen spelenderwijs. Bijvoorbeeld moeilijke woorden, letters en getallen, meten en meetkunde, spelontwikkeling en zelfs Engels. We maken werkjes gericht op het thema van het prentenboek en leren liedjes en maken muziek.

KiVa

Ook leren wij een KiVa (=fijne) klas te zijn. Dit leren wij door samen te bespreken wat  fijn is, wat gevoelens zijn en dat iedereen erbij hoort. Dit oefenen we tijdens activiteiten: kringgesprekken, tekenopdrachten, spelletjes, dramalessen  en de hele dag door door aandacht te besteden aan het pedagogische klimaat.

Leerateliers

Een keer in de week gaan de kinderen van groep 2  naar de leerateliers. Daar ontmoeten we de kinderen van groep 3/4 met wie we samen spelen en werken.