Groep 3/4

Welkom in groep 2-3

 

In onze klas zorgen we voor elkaar, zorgen we dat we een fijne groep hebben en dat iedereen zich veilig voelt. In deze periode besteden we hier veel aandacht aan. Ons thema gaat over ‘Ik en mijn familie’, na de herfstvakantie gaan we ‘op ontdekkingsreis’.  

 

Groep 3 leert de letters en is begonnen met leren lezen. Groep 2 begint samen met groep 3 de dag met het leren van letters. Wat doen ze hun best! Ook wordt er gerekend op de Chromebook, dat is even wennen. Groep 2 is enthousiast gestart met hoekenwerk, de ontwikkelingsmaterialen uit de kasten en lessen in een kleine kring. De klas houdt van muziek maken, werken in de hoeken, het werken op de Chromebook en ze bewegen heel graag. We bieden rekenen en lezen ook aan via de hoeken in de klas, via bewegend leren en via de circuits met spelletjes en ontwikkelingsmaterialen die aansluiten op de doelen van de leerlijn. 

We starten weer met de leerateliers, samen met groep 4 werken we dan op een creatieve en thematische manier aan onze leerdoelen en is er ruimte te ontdekken waar je goed in bent en wat bij je past, ben ik natuurknap, rekenknap, taalknap, beweegknap, beeldknap, samenknap, muziekknap en/of zelfknap? We zien de kinderen hiervan genieten en ontdekken waar hun talenten liggen.