Groep 4/5/6

Het alfabet van groep 4/5/6

A: Aansteken: elke ochtend steken we de kaars aan, we beginnen de dag met een gebed of lied.

B: Buitenspelen: doen we elke pauze!

C: Chromebooks: die gebruiken we voor bijna alle vakken.

D: Dagritmekaarten: op het bord kunnen wij zien wat het rooster is.vDoelen: we praten over wat we al weten en wat we gaan leren.

E:  Eten: dat doen wij samen in de klas om 12.15 uur. Evaluatie: we evalueren samen lessen en activiteiten.

F: Feesten: gezellig je verjaardag vieren in de klas!

G: Gym: op maandag en vrijdag.

H:  Hallo! Hoi!: we groeten onze juffen bij de deur wanneer we binnenkomen, we geven elkaar een hand. Ook zeggen we elkaar gedag om 14.00 uur.

I: Iedereen helpt elkaar.  Ik-taal: we spreken in de ik taal.

J: Juffen in de klas: juf Sanne op maandag, dinsdag, vrijdag. Juf Ramona/ juf Romy op woensdag, donderdag en vrijdag. Juf Sharony, juf Nadine en juf Noami ondersteunen de groep zodat wij o.a. kunnen splitsen.

K: KiVa: samen maken wij er een fijne school van!

L: Lezen: iedere morgen starten we met een half uur lezen. Leerateliers: handvaardigheid, drama, muziek, natuur, tekenen en dans dat wisselen wij hierin af.

M: Muziek: we zingen vaak en maken graag gebruik van instrumenten.

N: Niet: niet dat kan ik niet, maar ik ga het proberen!

O: Op het gemak: dat is de titel van ons eerste thema.

P: Pauze: hebben wij om 10:15 en 12:00. Pi-Spello: wij werken volgens de afspraken van Pi-Spello

Q: Quiz: gebruiken wij als werkvorm.

R: De RANK: onze school!

S: Samen: we werken als het kan samen, groep 4 t/m 8 door elkaar.

T: Typen: groep 6 krijgt dit schooljaar typelessen op school. Tosti: we spreken tostidagen met elkaar af, dan bakken tijdens de middagpauze tosti’s.

U: Uitleg: krijgen we bij alle vakken!

V: Voetballen: kunnen wij dagelijks doen op het bovenplein. Vier en Vijf: twee van onze groepen uit de klas.

W:  WIJ: samen zijn wij de groep. Wisbordje: tijdens de instructie gebruiken wij een wisbordje.

X: X: geen kruisje zetten als je een foutje maakt.

Y: Yes! We hebben natuurlijk ook Engels.

Z: Zes: nog een groep uit onze klas.