Groep 5/6

In onze groep 5/6 zitten 19 kinderen.
We werken heel graag aan de thema's waarin we werken.
Dit schooljaar werken we over aardse extremen, Nederland en haar tradities, stadsmakers (van de Middeleeuwen tot in de toekomst), wonderlijke uitvindingen en het wereldrestaurant.
We genieten van de onderzoeken die bij deze thema's. Soms zijn deze gericht op kennis, soms zijn we aan het knippen en plakken en soms werken we online. Bij stadsmakers maakten we onze eigen wereld in Minecraft. 

We vinden het leuk om van en met elkaar te leren. Zo weten we aan welke doelen we werken en proberen we elkaar te helpen om deze doelen te behalen. Het samenwerken helpt ons daarbij. 

In groep 5/6 houden we allemaal heel erg van bewegen. Dat doen we graag. Soms in de klas, soms buiten en natuurlijk ook in de gymzaal. 
Samen met groep 7/8 gymmen we op vrijdag in de Zwake. Dat is soms een gave uitdaging die we allemaal graag aan gaan. 's Middags werken we die dag ook samen in de leerateliers. Het is heerlijk om op verschillende manieren creatief bezig te zijn binnen ons thema. Tijdens de ateliers zijn we bezig met opdrachten binnen handvaardigheid, techniek, muziek, koken, digitale geletterdheid, programmeren en ga zo maar door!