In groep 5/6 werken we heel hard, maar we maken ook van alles mee! Hieronder leest u meer over onze avonturen op en om de school!

Info over groep 5/6

Wij zitten in groep 5/6.

We hebben twee juffen. Op maandag, dinsdag en vrijdag juf Sanne en op woensdag, donderdag en vrijdag juf Ramona. Dit jaar hebben we 3 juffen want juf Romy is als LIO-stagiaire ook elke week in onze groep.

Classroom

Classroom is een website van groepen 5/6. De kinderen krijgen en de juf stuurt soms een berichtje en de kinderen ook soms terug. Juf kan er een opdracht opzetten en dan moeten de kinderen dat dan maken en soms een quiz maken.

Rekenen groep 5 en 6

Groep 6 rekent digitaal, niet meer in boeken dus de sommen die in het rekenboek staan, staan nu op de laptop. De laptop kijkt het meteen na en dan kan de juf het zien hoeveel je goed hebt. We zijn hier inmiddels al helemaal aan gewend!

KiVa

We leren veel van kiva bevoorbild over cyberpesten.

en we leren de kiva regels en in onze groep hebben.

we respect voor elkaar.

Lego

Op de cbs Rank is er  lego .

In groep 5 en 6 gebruiken we lego soms voor bijvoorbeeld taal .

Soms doen we de lego sorteren .

We hebben er ook en app van de lego  die gebruiken we ook .

De kinderen vinden het heel leuk met lego te werken.

Boekbespreking

Een boekbespreking is een soort spreekbeurt maar dan met een boek.

Je kreeg een blad met vragen die je moest beantwoorden

bevoorbeeld: de schrijver, de titel. en je moest het thuis oefenen.

en daarna moet je het op school doen.

Gym

Bij gym doen we spelletjes, maar soms ook toestellen. Soms doen we een bal spel of hockey en bij toestellen doen we  kast springen en touw slingeren. We gymmen bij sport hal de Zwake. We gymmen op maandag en vrijdag.

Zwemspelen

wij doen met groep 5 en 6 mee aan de zwemspelen.

dan worden wij  met vrijwilligers (zoals bijvoorbeeld vaders en moeders) naar het

zwembad stelleplas gebracht. de volgende zwemspelen zijn op 31 mei. bij stelleplas

doen wij daar dan allerlei spelletjes. het is wel belangrijk dat je zelf je zwemspullen mee neemt. vorige keer was het erg lekker weer dus we hopen dat het de volgende keer ook zo

lekker weer is.