Hallo allemaal,

Wat leuk dat je een kijkje neemt op de pagina van groep 7/8! Hieronder kun je informatie vinden over de eerste periode in groep 7/8.

EHBO

Tussen de herfst- en de Kerstvakantie krijgen de kinderen van groep 7/8 lessen Jeugd EHBO. Na de lessen zal er een examen volgen. We leren onder andere over brandwonden, het verbinden van wonden, het controleren van de ademhaling en de stabiele zijligging.

Herdenking Slag om de Schelde

Elk jaar in november organieren wij de herdenkingsdienst Slag om de Schelde. Met de hele klas komen we samen in de kerk en daar is ook de burgemeester. In de kerk hebben we naar verschillende mensen geluisterd, daarnaast lazen een aantal kinderen uit onze groep een gedicht voor en werd er een stukje voorgelezen uit het dagboek van Anne Frank. Vervolgens hebben we een bloemstuk gelegd bij het monument en elk kind heeft ook bloeem neergelegd. Deze periode werken we over de Tweede Wereldoorlog.

Thematisch werken

Na de zomervakantie starten we met het thema 'Op wereldreis'. We werken hier met aardrijksunde, geschiedenis, natuur en handvaardigheid aan. Op vrijdag werken we met de hele bovenbouw aan een thema in de leerateliers.
Het tweede thema zal gaan over de Tweede Wereld Oorlog.