Hallo allemaal,

Wat leuk dat je een kijkje neemt op de pagina van groep 7/8! We hebben twee juffen, op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag juf Mandy en op vrijdag juf Sanne. Op dit moment hebben we 24 kinderen in de klas. Hieronder kun je lezen over de activiteiten in de klas.

Bezoek Watersnoodmuseum

Van de Kersvakantie tot de voorjaarsvakantie hebben we gewerkt binnen het thema water. De kinderen van groep 7/8 hebben een bezoek gebracht aan het Watersnoodmuseum. We werden gehaald en gebracht met de bus. In het museum kregen we een rondleiding en mochten we met behulp van een speurtocht het museum ontdekken. Een leuke en leerzame dag! Voor het bezoek hebben we in tweetallen leervragen opstesteld en maakten we in de weken daarna een muurkrant. Na de voorjaarsvakantie starten we aan het thema Kunst en Cultuur, in deze periode doen we ook mee aan de Kinderkunstweek.

Herdenking Slag om de Schelde

Elk jaar in november organieren wij de herdenkingsdienst Slag om de Schelde. Met de hele klas komen we samen in de kerk en daar zijn ook de burgemeester of wethouder bij. We organiseren deze dienst voor iedereen die belangstelling heeft en er komen best veel mensen naar toe. Na de herdenking in de kerk leggen we vervolgens bloemen bij het monument op de begraafplaats. Deze periode werken we bij geschiedenis over de Tweede Wereldoorlog.

KiVa

Op school werken we met de methode KiVa, dit is Fins voor fijn. Wij willen een fijne groep zijn.

Leerateliers

Op vrijdagmiddag werken we in leerateliers, onder leiding van de juffen en hulpouders etc. werken we steeds twee weken aan een opdracht. De afgelopen periode hebben we gewerkt binnen het thema reizen. We werken hierbij groepsdoorbrekend met de groepen 5 t/m 8. Binnen dit thema zijn we onder andere bezig geweest met koken, dansen, gecoachen, figuurzagen en hebben we een woeste zee en pop-up kaarten gemaakt.